Historien om Sakskøbing Spejderne

Historien om Sakskøbing Spejderne

Her er den i korte træk.

Den 1. maj 1914 den første spejder indmeldt i Sakskøbing Trop.

1922 oprettes desuden en Ulveflok for de drenge, som ikke var gamle nok til at blive tropsspejdere.

Senere var der to troppe, nemlig "Gylden Sax" (drengespejderne) og "Prinsesse Margrethe Trop" (pigespejderne).

Pigetroppen blev startet 12. marts 1942 og da havde drengene allerede været i gang længe.

Drengetroppen havde ikke fast lokale i starten, men fik i 1937 et lokale på Cypressegård og fik efter nogen flytten rundt, eget spejderhus på Kastanievej i 1943.

Da der skulle bygges boligblokke på stedet, solgte man huset på Kastanievej, og så fik "Gylden Sax Trop" til huse i "den gamle præstegårdslade" i Saxemarken i 1973.

Pigetropppen Pr. Margrethe byggede i 1951 spejderhus på Birkevej.

I 1973 blev Det danske Spejderkorps og Ddyr11: dyr11dyr11: dyr11et danske Pigespejderkorps slået sammen, men i Sakskøbing fortsatte troppene hver for sig og i hver sit hus.

I 1976 fik man fælles bestyrelse og i 1983 holdt juniordrenge og piger fællesmøde og man kom til at hedde Sakskøbing Gruppe - internt brugte man dog stadig betegnelserne "Gylden Sax" og "Prinsesse Margrethe" trop blandt de store spejdere.

Samarbejdet og sammenfletningen af de oprindelige drenge- og pige troppe er fortsat gennem årene og i dag er alt fælles.

Hele gruppen hedder nu SAKSKØBING SPEJDERNE og vi bor alle sammen i spejderhuset på Birkevej 1, som er udbygget af flere gange og er blevet rigtig godt indrettet og som kan rumme alle grene, nu også Familespejd for de helt små!!